En natt med mye feststøy i Harstad

Politiet meldte om usedvanlig mange naboer som var plaget av festbråk natt til søndag.

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix  Foto: Heiko Junge

nyheter

Mens det i begynnelsen av koronapandemiens spredning i Norge forelå svært få meldinger om festbråk og fyll, har folk utvilsomt slått seg mer løs i Harstad i det siste.

Klokken 02.03 meldte Troms politidistrikt at politiet hadde dempet et par fester i private boliger etter klager fra naboer som ikke fikk sove. En halv time senere rykket politiet ut til en bolig i sentrum hvor flere hadde klaget på bråk. Politiet snakket med beboerne, og ga dem pålegg både om å lukke vinduene og dempe seg.

Klokken 02.40 meldte politiet at de hadde vært på nok en fest i sentrum. Denne gangen ble beboeren gitt et muntlig pålegg om å avslutte festen.

Det var ikke bare fester som var grunnlag for at personer i Harstad fikk et møte med lovens lange arm. Klokken 02.11 var det en mann i 20-årene som nektet å oppgi personalia til politiet, og blir anmeldt for dette. Klokken 03.37 meldte også politiet at en mann i slutten av tenårene anmeldes for overtredelse av veitrafikkloven etter å ha "burnet" på en parkeringsplass.