Det blir action med kystjegerne

Evenes kommune varsler at det blir øvelse med Kystjegerkommandoen, både i Evenes og Tjeldsund, over helga.

KJK (kystjegerkommandoen) skal øve i området neste uke, blant annet vil stridsbåt 90 være involvert i øvelsen. Foto: Forsvaret  Foto: Jakob Østheim / Forsvaret

nyheter

Kystjegerkommandoen gjennomfører øvelse neste uke, fra mandag 25. mai. Hensikten med øvelsen er å bygge erfaring med nytt materiell og kvalitetssikre nytt personell til både kystjegeroperatør og fartøysoperatør.


Skal passe på at KJK blir i byen

– Vi skal passe på at kompetansen til Kystjegerkommandoen beholdes her, sier Anniken Huitfeldt, leder av Stortingets utenriks- og forsvarskomité.


– Hoveddelen av øvelsen skal være i området Ramsund/Ramneset, men der vil være militær aktivitet i område Evenes, Bjerkvik og Veggfjellet med små enheter og Stridsbåt 90 (SB90). Det vil bli skutt med øvingsammunisjon både fra land og sjø, heter det på Evenes kommunes sider.


Langtidsplanen Forsvaret:

– Mange fine ord, lite handling

Her er det mye retorikk og lite konkret styrking. Forslaget står på langt nær i forhold til forventningene som ble bygd opp gjennom det fagmilitære rådet, sier Harstad-ordfører Kari-Anne Opsal.


Stridsbåt 90 vil være synlig i, og i mellom områdene Harstad, Ramsund og Narvik. Helikopter vil også være aktiv i samme område som nevnt.

Det planlegges øvelse med helikopteraktivitet i dette området.  Foto: Evenes kommune

I øvelse Platinum Ren planlegges også øvelse med helikopteraktivitet, samt områder de forventer at der blir skutt med øvingsammunisjon.

– Områder kan endre seg på grunn av situasjonen med reinsdyr, beslutningen taes av ansvarlig person i det respektive område. Dette er spesielt med tanke på helikopteraktivitet, ifølge kommunen.