Kulturskolesamarbeid fortsetter: – Jeg synes vi har venta lenge nok

Evenes kommunestyre vedtok onsdag at Evenes kommune fortsatt skal ha et kulturskolesamarbeid med Tjeldsund kommune etter at ungdomsrådsrepresentant Maja Noble Strand hadde lest teksten for politikerne.

CORONABESTEMMELSER: Med de nye avstandsbestemmelsene ble det akkurat plass nok til de 17 representantene i kommunestyresalen.  Foto: Per Jan Pedersen

nyheter

En samarbeidsavtale var også rådmannens innstilling, men for enkelte representanter var en fortsettelse av kulturskolesamarbeidet en bitter pille å svelge.

Gamle stridigheter

Etter at kommunesammenslåinga var ferdigdebattert, og Evenes hadde bestemt seg for å fortsette som egen kommune, var tida inne for å finne egne løsninger på mange områder innenfor det tidligere ETS-samarbeidet. Ett av disse var ETS Kulturskole, og i denne prosessen oppsto det en del uheldige fronter som både gamle Skånland kommune og Evenes kommune må ta skylda for.