Konfirmanter må være «barn» ei stund til

Sist helg skulle nesten 40 ungdommer konfirmeres i Trondenes kirke. Det skjedde ikke.

UTSATT De unge har fortsatt et knapt halvår på seg før de trer inn i de voksnes rekker. Oktoberkonfirmasjon blir nok like bra som en vårkonfirmasjon, synes f.v. sogneprest Ingvild Kråkenes Moe, konfirmantene Ida Lind, Oliver Olsen og Margrethe Lystad. Helt til høyre står barne- og ungdomsarbeider Kristine Jonassen.  Foto: Ivar L. Paulsen

nyheter

Konfirmasjon er et ritual som markerer overgangen fra barndom til voksenliv. Opprinnelig var konfirmasjonen en bekreftelse av dåpen der konfirmanten avga et løfte eller en bekjennelse om å fortsette å være kristen. I dag avlegges det ikke lenger noe løfte. Konfirmasjonen regnes heller som en forbønn for konfirmanten der presten ber om at konfirmanten vil bli bevart i den kristne troen.


Millionsvikt: – Vi skal klare oss gjennom koronakrisen

For Røkenes Gård betyr koronanedstengningen en omsetningssvikt på minst to millioner kroner.


Koronapandemien satte imidlertid en stopper for konfirmasjonene denne våren. De unge må derfor finne seg i å «være barn» noen måneder til.