Drømmer om …. framtid og håp…

Denne våren har vært helt uvanlig, i alle fall for oss som ikke har opplevd slike kriser før.

dreams of the toddler sweet girl 

Det er mange som går rundt med drømmer og lengsler.

nyheter

Koronaviruset har satt en hel verden på hode, og det har også berørt hver enkelt av oss på ulike måter. Det er nesten som en drøm, samtidig er det virkelighet. I denne virkeligheten spør vi oss hvor lenge det tar for at livet er tilbake til det normale. Vi håper at det ikke tar så altfor lang tid.

Tidligere er det også mange som har fått oppleve lignende tider. Jeg har fått møte folk som har fortalt om livene deres, hva de har møtt og hva deres drømmer var. Og de sterkeste fortellingene kommer fra personer som har hatt ett eller annet å stri med. Fra folk hvor livet ikke har gått på skinner hele tiden.


– En ny tid kommer snart

Det er litt artig hvor mye man kan tenke på hvis man først har tid til å tenke.


Dette handler om livs- og troshistorier, fra mennesker nær meg og fra noen av dem som har kommet langveis fra - flyktninger som er kommet til Norge.

En av dem som har gjort sterkest inntrykk er Daniel. Daniel levde sammen med sin familie i Afghanistan og hadde det etter forholdene bra der, materielt sett. Men noe manglet. Noe inni han. Han søkte etter noe som kunne gi han mer mening. Daniel fikk etter hvert kjennskap til kristendommen, og Jesus ble mer og mer viktig for han. Myndighetene fikk vite om hans tro, og vill ta Daniel. De fant han ikke, og da tok de flere familiemedlemmer som ble torturert og drept. Daniel måtte rømme fra landet for å overleve. Etter en lang reise kom han til ei bygd i Norge hvor han oppsøkte kirka. Uten å kunne språket fikk han gjort til kjenne av han ville ”bli en kristen på ordentlig”. Han ble døpt og dåpsdagen er blitt den viktigste dagen i livet hans.

Daniel hadde en drøm og en lengsel inni seg. For han ble det en virkelighet, selv om det kostet mye.


Håpshjørnet:

Minner fra 1. mai

1.mai var pappas og min dag. Pappa var søndagsskolelærer og aktiv fagforeningsmann.


Det er mange som går rundt med drømmer og lengsler. Noen har drømmer om materielle ting, noen om ferieturer til varmere strøk etc. Og mange drømmer om noe som kan være vanskelig å sette ord på. Og nå drømmer og håper vi om å få tilbake de «normale» dagene. For mange er det en uro som det er vanskelig å beskrive. De fleste jeg har møtt sier at de ønsker fred inni seg. De ønsker en trygghet i hverdagen, for framtiden.

Daniel, og mange med han, fant trøst og håp i møte med Jesus. Det kan du og jeg også. For ”jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.

12 Når dere kaller på meg og kommer til meg med deres bønner, vil jeg høre på dere. 13 Når dere søker meg, skal dere finne meg. Ja, søker dere meg av et helt hjerte, 14 lar jeg dere finne meg, sier Herren.” Jer. 29,11-14a