Nå breker det løs i sauefjøsene

Lamminga har startet. 8–9000 lam skal komme til verden de nærmeste ukene i vel 40 sauefjøs i Harstad kommune. Barn og barnebarn av sauebønder har det travelt med å passe på de nusselige brekende smålammene.
nyheter

Når skogen er grønn skal cirka 4500 sauer og henimot 9000 lam ut i beitene i Harstads fjell og skoger.


Senterpartiets Arild Kulseng om nye Bergseng skole:

– Kan spare 100 millioner

Kulseng mener Harstad kommune kan spare om lag 100 millioner kroner dersom tomta ved dagens skole velges til den nye skolen.


Fikk fem lam

Harstad Tidende fikk være med barnebarna til Kåre Vik og Elin Hansen Vik på Kilhus. De skulle fòre, gi vann og passe på at lammene har det bra. Det er 150 dyr som skal lamme i dette fjøset denne våren. Noen er allerede ferdige.