– Enorm respons på sesongarbeid

Bærprodusent Marianne Vik i Kvæfjord er helt avhengig av sesongarbeidere. Et Facebook-innlegg løste floken.

forsinket?: Marianne Vik håper å kunne være i gang med planting av jordbærplantene i løpet av de neste to-tre ukene. – Det er unormalt mye snø, men når det først begynner å tine går det fort. Og med responsen vi har fått på etterspørselen av sesongarbeidere kommer årets bærsesong til å gå bra, sier hun. Foto: Andreas Isachsen 

nyheter

Selv om snømengdene ifølge Marianne Vik fortsatt ligger langt høyere enn normalt rundt bærmarkene, er hun og mannen Frode i full gang med forberedelsene til årets sesong.

– Det er ingen tvil om at vi en periode var i tvil om hvordan det ville bli for oss å få tak i sesongarbeidere. Vi er helt avhengig av å ha rundt ti sesongarbeidere i sving for å få alt av bær til å vokse og modnes, sier Marianne.