Må sone 10 måneder i fengsel

Flere ganger tidlig i 2019 dro vesterålingen på «tur» til Kongsvik i Tjeldsund.

Illustrasjonsfoto 

nyheter

Problemet den ene gangen var at han ikke eide bilen han kjørte. Andre gang var han påvirket av alkohol og medisiner. Mannen måtte nylig møte i retten. Der erkjente han straffskyld for både de nevnte forhold og en lang liste av forhold. Disse inkluderte innbrudd, tyverier, ruskjøring på moped, kjøring uten førerkort og diverse narkotikamisbruk.

Lovbruddene ble i hovedsak utført på Sortland, i Bodø og i Tjeldsund. I tillegg til fengselsstraffen på 10 måneder ble han ilagt en bot på 7000 kroner. Men det var småpenger i forhold til erstatningskravene fra forsikringsbransjen for ødeleggelser i forbindelse med de nevnte innbrudd, som endte opp på cirka 90.000 kroner. Mannen mister også retten til å føre motorvogn for alltid.