Festspillene avlyser årets festival: – Jeg har aldri avlyst en festival før, og håper jeg aldri må gjøre det igjen

Festspillene i Nord-Norge har besluttet å avlyse årets festival. Det er første gang siden den startet opp for 56 år siden.

Festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir forteller her de frivillige, på video fra Island, at det ikke blir noe festspill i år.  Foto: Skjermdump

nyheter

Avlysningen skjer etter at festivalen har utført en risikovurdering. Slik situasjonen er nå, er det så stor usikkerhet knyttet til konsekvensene av koronaviruset at festivalen ikke er mulig å gjennomføre, opplyser ledelsen i festivalen til Harstad Tidende.

– Vi har kommet til et punkt hvor det ikke er mulig eller forsvarlig å utsette forberedelsene lenger. Restriksjonene for å begrense spredningen på covid-19 kom midt i vår mest hektiske tid. Det påvirket fremdriften på flere områder, som bestilling av flybilletter, varer og så videre, sier Ragnheiður Skúladóttir.