Helseministeren nevnte Harstad Tidende i pressekonferansen

Helseminister Bent Høie refererte til en artikkel i Harstad Tidende, i torsdagens pressekonferanse.

Helseminister Bent Høie i pressekonferanse på Nyhetskanalen.  Foto: Fra Nyhetskanalen

nyheter

I regjeringens pressekonferanse torsdag ettermiddag, som var å se på Nyhetskanalen til TV2, kom det fram at helseministeren leser Harstad Tidende.

Han snakket om at det er viktig at eldre passer seg for å ikke få smitte av koronavirus, men at han synes det ikke virker som eldre er særlig bekymret.

– For noen uker siden spurte Harstad Tidende de eldre på Sama Aktivitetssenter om de fryktet viruset. Vi har levd gjennom svineinfluensa og annet, så det skal nok gå bra dette også, sa Irina Bergersen da til avisen, eksemplifiserte Bent Høie.


De eldre lar seg ikke skremme: – Vi er ikke redde for viruset

Eldre kan være spesielt utsatt for korona-smitte, men besøkende på Sama aktivitetssenter mener ikke det er grunn til panikk.


Så kom han inn på at ikke alle lar seg skremme selv om de er i risikogruppa, men at helseministeren synes det er viktig at man passer seg, og beskytter dem i risikogruppa ytterligere.

Han kom deretter inn på hvem som er i risikogruppa. Det er ikke bare folk over 65 år, men også folk med diverse sykdommer, samt folk som røyker og er overvektige.