Søker midlertidige vikarer: – Mange ønsker å bidra

Kiwi Medkila ansetter midlertidige vikarer, på grunn av den ekstraordinære situasjonen samfunnet befinner seg i.

Kiwi Medkila søker ekstra vikarer som kan bidra dersom noe skulle ramme dem. Arkivfoto: Frank R. Roksoy 

nyheter

Butikksjef Oddbjørn Borch forteller at ansettelsene skal fungere som en vikarpulje, som vil bli brukt dersom deler av arbeidsstyrken blir utsatt.

– Dette gjør vi for å sikre at vi klarer å opprettholde driften og gi mat til folket, dersom noen av de ansatte blir smittet eller må sitte i karantene i løpet av de neste månedene.

– Utrolig bra respons

Både personer som er permittert fra sin daglige arbeidsplass, og personer som er ute etter en ekstra deltidsjobb oppfordres til å søke. Borch sier at responsen har vært utrolig bra.


Disse smitteverntiltakene har butikker i Harstad: – Vi tar situasjonen på alvor

Dagligvarebutikker i Harstad har gjort en rekke tiltak for å hindre spredning av smitte. Blant annet skal Rema 1000 Seljestad sette opp pleksiglass.


– Vi har fått mange søknader. Jeg har inntrykk av at mange av søkerne er permitterte og ønsker å stille opp i denne perioden, men også at det er mange som kunne tenke seg deltidsstilling når dette er over.

Butikksjef Oddbjørn Borch sier at det er nok varer til alle. Arkivfoto: Frank R Roksøy 

Butikken har i dag rundt 20 ansatte, men Borch mener det er vanskelig å si noe om hvor mange ekstra vikarer de vil få bruk for.

– Vi trenger tilstrekkelig med folk i tilfelle noe skulle ramme oss. Det er tydelig at det er mange kompetente søkere som har arbeidslyst og ønsker å bidra, så jeg tror ikke det vil bli noe problem å finne kandidater. Det har vært en utrolig hyggelig respons på dette, fra både voksne og unge, sier han.

Håndterer oppsving i handel

Etter oppfordringen fra myndighetene om å holde seg mest mulig hjemme, og med en stor del av befolkningen i karantene, er det mange som handler mat for lange perioder fremover. Et begrenset restaurant-tilbud kan også føre til at folk handler mer i dagligvare. Borch mener at de eksisterende ansatte har kapasitet til å håndtere økt handel.


Melder seg til helsetjeneste

June Reyes er vant til å dele ut førstehjelp til en travsport med brukket rygg. Da permisjonsvarselet kom, dro hun sykepleieruniformen fram, og meldte seg til tjeneste for å bekjempe koronaviruset.


– Oppsving i omsetning og handel håndterer vi fint fra før av, så det er ikke bakgrunnen for at vi søker ekstra vikarer. Vi får påfyll av varer hver dag, samtidig som handlingsmønsteret har normalisert seg litt mer den siste uka, så det er ikke et problem, sier han.