Truet med å drepe både seg selv og sin ekskone

Mannen i 50-årene med bostedsadresse i Harstad ringte informasjonstelefonen hos Nav, for det som i utgangspunktet var en rutinehenvendelse. Man kan trygt si at samtalen gikk en smule over styr.

Retten mener en mann med bostedsadresse i Harstad truet sin ekskone i en samtale med en tredjepart.  Foto: Illustrasjon

nyheter

Under straffesaken mot mannen i Trondenes tingrett forklarte tiltalte at han kontaktet Nav for å undersøke status for en bidragssak han hadde til behandling. Han var frustrert over lang saksbehandlingstid, og var oppgitt fordi han på dette tidspunktet skal ha vært pålagt dobbel bidragsplikt – både i Norge og i et annet europeisk land.


Mann i 50-årene blåste vekter i ansiktet og sa «nå har du korona»

Mannen var i ferd med å bli utvist fra et kjøpesenter da hendelsen fant sted.


I løpet av denne samtalen skal han stilt spørsmålet om han måtte «drepe seg selv og henne», og at han med «henne» mente ekskonen. I følge tiltalte var dette et retorisk spørsmål, som var uttrykk for den frustrasjonen han opplevde, grunnet den trege saksbehandlingstiden.