– Hvis du er litt nysgjerrig, så kom og bli med

Lørdag 14. mars går stabelen av for årets UKM i Harstad kulturhus. Leder for Ungdommens Hus, Hanne Johnsen Handå, sier at det er god plass til flere påmeldte.

DELTAGERE: Kjersti Gjærum (16), Ronja Branchmann (15), Sandra Branchmann (13), Tuva Stenberg (13), James Dexter (15), Adrian Kleppe (15) og Tarjei Torgersen (17) deltar på UKM i år.   Foto: Kristin A. Kildal

nyheter

UKM - Ung Kultur Møtes er en mønstring der ungdom mellom 13 og 20 år kan delta og vise frem sine talenter innenfor kultur. Mønstringen foregår både på kommunalt, regionalt og nasjonalt nivå. I Harstad er det Ungdommens Hus og Radio Harstad som arrangerer UKM, som finner sted på Kulturhuset 14. mars.

Får låne lokale og utstyr

Hanne Handå oppfordrer ungdom til å melde seg på, og informerer om at man kan få hjelp til det man måtte ønske på Ungdommens Hus.
– Hvis du er litt nysgjerrig, så bli med. Her på Ungdommens Hus kan man låne øvingslokale eller det utstyret man trenger. Alle som jobber her har sine felt, så vi kan hjelpe til med hva det måtte være.

OPPFORDRER UNGE: Leder i Ungdommens Hus, Hanne Handå ønsker at flere unge melder seg på.   Foto: Kristin A. Kildal

Ungdommens Hus ønsker å gi deltagerne en best mulig opplevelse med oppfølging og sosiale sammenkomster både i forkant og etterkant av arrangementet.
– UKM er en veldig fin møteplass for ungdom, som har plass til alle. De som ikke nødvendigvis vil stå på scenen kan melde seg på som arrangør. Da er man med på planleggingen og gjennomføringen av arrangementet, og får vist sine organisatoriske talenter.

Deltar bak scenen

Noen som er enig i dette er Tarjei Timian Torgersen (17) og Kjersti Gürgens Gjærum (16). De deltar som arrangører for tredje året på rad.

– Det er mange som tror at UKM bare er synging eller dansing, men man kan melde seg på med mer enn man tror, sier Kjersti, som tidligere har deltatt med å stille ut foto.

ARRANGØRER: Kjersti Gjærum (16) og Tarjei Torgersen (17) har meldt seg på som arrangører.   Foto: Kristin A. Kildal

– Man lærer ekstremt mye av å være med, og hele UKM-atmosfæren er hyggelig. Derfor synes jeg det er så morsomt å være med, og melder meg på hvert år, sier Tarjei som oppfordrer ungdom til å melde seg på:
– Hvis du ikke har lyst til å være på scenen burde du melde deg på som arrangør for å oppleve den sosiale delen av UKM.

Fristen for å melde seg på er 1. mars, og man kan ta kontakt med Ungdommens Hus dersom man har spørsmål rundt arrangementet.