Ungdomsrådet ønsker å foreslå saker i kommunestyret: – Vil være med å påvirke

Ungdomsrådet i Harstad kjemper for at rådet skal få begrenset forslagsrett i kommunestyret.

KJEMPER: Ungdomsrådet i Harstad kjemper for at rådet skal få begrenset forslagsrett i kommunestyret. Fra venstre: William Leiknes Kleming (15), Tarjei Timian Torgersen (17), Ole Martin Melbøe Nygård (17), Yunus Emre Hind (15), Sofie Rebekka Sæter (15) og Nora Amalie Finnerud (15).  Foto: Håkon Wikan

– Vi ønsker å være på lik linje med politikerne i Harstad.

Ole Martin Melbøe Nygård
nyheter

Torsdag skal kommunestyret i Harstad stemme over om ungdomsrådet får begrenset forslagsrett, som betyr at de får lov til å stille forslag på lik linje med partiene hvis forslag forberedes og informeres om på forhånd.

– Årsaken til at vi ønsker dette er at ungdomsrådet per dags dato ikke har begrenset forslagsrett. Vi ønsker å være på lik linje med politikerne i Harstad. Vi representerer tross alt en gruppe på nesten 5.000 barn og unge i kommunen.