Var med i lederjakten

Studenten Kristian Haveland ved UiT Harstad konkurrerte mot 40 andre kandidater.

DELTOK Kristian Haveland fra UiT Harstad var med i lederjakten.  Foto: Privat

nyheter

De ville alle gjerne konkurrere om å bli UiTs beste lederspire. Vinneren ble invitert til Agenda Nord-Norge. Haveland er den eneste ved campus i Harstad som var med.

– En både spennende og interessant prosess. Vi fikk fått prøvd oss på alt fra medarbeidersamtaler, muntlige framføringer og case-jobbing opp mot konkrete nordnorske bedrifter. Behovet for nye, unge ledere i nord er stort, og jeg håper å få sjansen til å bli en av de en dag, forteller han.

Kandidatene hadde også samarbeidet i team, og ble vurdert av erfarne fagpersoner og ledere fra ulike sektorer. UNN, UiT, SpareBank1 Nord-Norge, Remiks og Sjømat Norge er blant aktørene som har vært med på å skape realistiske caseoppgaver, som gir kunnskap og erfaring om forskjellige aspekter av hva det vil si å være en leder.

Lederjakt-arrangementet pågikk over to dager, og ble avsluttet torsdag kveld. Haveland skriver i en sms til Harstad Tidende at han ikke gikk til topps denne gang, men at erfaringen er utrolig viktig å ha med seg videre.