Næringsforeningen hardt ut mot Widerøe: – En hån mot næringslivet

– At en monopolist som Widerøe nærmest over natta kan frakoble denne delen av Nord-Norge fra resten av Nordland, er en situasjon som ikke er akseptabelt, sier Ole-Jonny Korsgaard, direktør Harstadregionens næringsforening. 

DIREKTØR: – Widerøe må være seg sitt ansvar bevisst, sier Ole-Jonny Korsgaard. i Harstadregionen næringsforening.  Foto: ARKIV

nyheter

Mandag ble det kjent at Widerøe legger ned sine ruter fra Evenes til Bodø og Andenes i tillegg til ruter over hele landet fra og med mai 2020. Kuttene vil føre til lange omveier for folk som flyr ruta i jobbsammenheng dersom det ikke kommer en erstatning.

Årsaken til nedleggelsen er at økte avgifter, en kraftig svekkelse av den norske kronen og Norges generelle markedsutvikling, ifølge Widerøe.