Maja (16) har laget to filmer: Den ene er om å ikke prøve rus

Maja Eldevik (16) registrerer at flere jevnaldrende begynner å eksperimentere med rus og alkohol. Målet er nå å få en pris på Amandusfestivalen.

FILMSKAPERE: De uredde kvæfjordjentene Maja Eldevik (16) (t.v.) og Christina Mortensen (16) har laget to filmer fra Kvæfjord og sendt inn til Amandusfestivalen. Bildet er fra Amandusfestivalen i fjor.  Foto: Privat

nyheter

Ut ifra observasjoner hun har gjort knyttet til rusproblematikken blant unge i Harstad og omegn, har hun brukt det til en kunstnerisk inspirasjon til å lage filmen «En Stille Forsvinning».

«Vi følger Christian gjennom første gang han prøver rus, og to ganger senere i livet. Er det forskjell mellom den første gangen og den 20.? Kommer Christian til å skjønne hvilke konsekvenser det har? Og hvordan en så uskyldig start var begynnelsen på noe så fælt?», heter det i beskrivelsen