Sliter med å rekruttere ansatte med riktig kompetanse

Stadig flere virksomheter melder om vanskeligheter med å rekruttere ansatte med riktig kompetanse, viser tall fra Virksomhetsbarometeret.

Andelen virksomheter som har et udekket kompetansebehov har økt i alle fylker unntatt Vestfold siden 2016. Buskerud (nå en del av Viken), Sogn og Fjordane (nå en del av Vestland) og Troms (nå en del av Troms og Finnmark) er de fylkene som har minst udekket kompetansebehov. Foto: Frank May / NTB scanpix   Foto: Frank May

nyheter

Hele fire av ti melder om udekket kompetansebehov. Det er en økning på fire prosentpoeng fra 2018.

Det skriver Kompetanse Norge i en pressemelding.

Siden 2016 har Kompetanse Norge spurt private og offentlige virksomheter i hvilken grad de har et udekket kompetansebehov. Andelen som i stor grad har et udekket kompetansebehov har økt med fem prosentpoeng siden 2016. Når vi også tar med dem som svarte «i noen grad», meldte 41 % av virksomhetene om et udekket kompetansebehov i 2019. Det er altså en økning på fire prosentpoeng fra året før.


Ny skole i Seljestadfjæra skal huse mer enn videregående skole: Her blir det to skoler

Når Troms og Finnmark fylkeskommune skal bygge nytt undervisningsbygg i Harstad vil det også huse Fagskolen i Troms.


- Utenforskap for den enkelte og dårligere konkurranseevne for virksomheten vil være noen av konsekvensene av fortsatt udekket kompetansebehov. Dette understreker hvor viktig der er å jobbe fram gode tiltak for å sikre at ansatte har kompetansen Norge til enhver tid trenger, sier direktør i Kompetanse Norge, Sveinung Skule.

I Finnmark (nå en del av Troms og Finnmark fylke), Vest-Agder (nå en del av Agder fylke) og Østfold (nå en del av Viken fylke) finner du virksomhetene som i størst grad sier at de i stor grad har et udekket kompetansebehov:

Andelen virksomheter som har et udekket kompetansebehov har økt i alle fylker unntatt Vestfold siden 2016. Buskerud (nå en del av Viken), Sogn og Fjordane (nå en del av Vestland) og Troms (nå en del av Troms og Finnmark) er de fylkene som har minst udekket kompetansebehov.


Arrangerte VR-workshop: Ny teknologi letter designjobben

Du har kanskje hørt om VR-briller og tenker at det kun er nyttig for økt spillopplevelse. Men VR kan være svært nyttig og lønnsomt på svært mange områder.


Det er de største virksomhetene som sliter mest med å rekruttere ansatte med rett kompetanse. Fra 2016 til 2019 har andelen av virksomheter med over hundre ansatte som i stor og noen grad har et udekka kompetansebehov økt fra 31 til 53 prosent.

- I samarbeid med blant annet partene i arbeidslivet styrer Kompetanse Norge, bransjeprogrammet. Her bidrar vi med ressurser slik at bransjer og sektorer med særlig behov får den kompetansen de trenger for å mestre omstilling. Et annet viktig mål er at flere ansatte skal få den kompetansen de trenger for å bli stående i arbeid lengst mulig, sier Skule.