Kanonba kabaret: Løftet stemning i uventede omgivelser

Ilios, kulturkanalen for vakre, uventete varianter, vartet opp med en uventet variant av en varietekabaret - på et virkelig uventet sted - lørdag kveld.

Kabaretklaff: Bysenterets vandrepassasje fungerte uventet godt som kabaretscene under Ilios. Foto: Lars Richard Olsen 

nyheter

Et par hundre fant fram, og da var det fullt rundt de utplasserte bordene under de hvite opallampekuplene i gangpassasjen i Bysenterets annen etasje, for anledningen pådekt med levende lys, som en berlinsk bakgatevarieteklubb. Bakerst i lokalet en bar. I lokalets motstående ende en scene, med en sopran i knallrødt som senterflamme ved navn Tora Augestad, foran en perlerad musikere fra Min-ensemblet, det vil si Narviks landsdelsmusikere, instruert og arrangert av Trygve Brøske.

Musikken bar over alle forventninger under kjøpesenterets høye glasstak. Det samtidsmusikalske ekstramaterialet tilført av Brøske tok aldri noe bort fra komposisjonene signert Kurt Weill, Friedrich Holländer og de andre navnene påført musikernes noteark. Tvert i mot. Serveringen var uventet tro mot et klassisk kabaret-format, og verker fra steder som Wien, Berlin og Paris. Kvaliteten var konstant og imponerende, toppet av Augestads framføring på norsk, tysk og fransk, både under og mellom låtene.