Hver fjerde mattelærer i Troms mangler fordypning

For to år siden manglet hver tredje mattelærer i Troms fordypning. Nå gjelder det hver fjerde.

KOMPETANSE: Innen høsten 2025 skal lærere som underviser i matematikk, norsk og engelsk ha kompetansen som kreves for å undervise i den norske grunnskolen. Hver fjerde mattelærer i Harstad oppfyller ikke kompetansekravene. Foto: Colourbox 

nyheter

I Troms og Finnmark mangler nær 450 matematikklærere fordypning i faget de underviser i. Det samme gjelder 450 engelsklærere og 350 norsklærere.

– Flere kloke, kunnskapsrike og kvalifiserte lærere er det viktigste vi kan sørge for i skolepolitikken. Men fortsatt er det mange lærere som mangler fordypning i fagene de underviser i. Derfor fortsetter vi satsingen på videreutdanning, og vi håper mange lærere vil søke, sier kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande.