Bilsalget i Harstad lavere enn på landsbasis: Tredje år med nedgang

Salget av Tesla har gått i været, men for åtte av de ti største bilmerkene har salget gått ned.

Bestselger Mitsubishi Outlander ble Harstad mest solgte bilmodell i 2019 med 44 solgte, det samme som året før. – Dette er et kinderegg av en bil der man slipper rekkeviddeangst samtidig som den er rimelig både å kjøpe og lease, sier Vegard Vik(i midten), som hittil i år har solgt fire nye pluss har fem i ordre. Her sammen med kundemottaker og selger Jan Erik Töttermann (t.v.) og selger Geir Arne Johansen. Foto: Andreas Isachsen  Foto: Andreas Isachsen

nyheter

Mens personbilmarkedet på landsbasis gikk ned med 3,8 prosent i 2019, viser tallene for Harstads del en nedgang i nybilsalget på hele 18.8 prosent.

Med unntak av Hyundai og Peugeot har alle de ti mest solgte bilmerkene i Harstad nedgang i salget. Størst nedgang har Nissan, som i 2018 solgte 93 biler mot 51 i 2019, en nedgang på 45,2 prosent. Deretter følger Volvo, fra 74 solgte i 2018, til 54 i 2019, ned 27 prosent.