Med jazz og viser til Murmansk

Advarslene kom fra høyre og venstre da Sambandet Norge Sovjetunionen sendte «Samasjyen Jazz», «Vindfang» og Dag Kajander til Murmansk på kulturutveksling. Men sannelig kom de heim igjen, alle som en.

MUSIKK: «Samasjyen jazz» med Dag Kajander konserterte på alle kulturpalass i byen Murmansk. Foto utlånt av Dag Kajander. 

nyheter

Mandag 19. mai 1980 presenterte Harstad Tidende en liten sak fra en gruppe som sa de ville starte et vennskapssamband mellom Harstad og Sovjetunionen med formål «å gjøre Norge kjent i Sovjet og vise versa». Avisa kunne også informere om at det var LO-formann Tor Halvorsen som var formann i sambandets råd. Rådets primæroppgave var å trekke opp de store linjer for sambandets arbeid.

Som for ytterligere å sukre pillen ble det nevnt at organisasjonen også arrangerte studie- og feriereiser. For eksempel planla Lenvik-avdelingen en tre ukers ferietur til Svartehavet; til en pris på i overkant av 3000 kroner per deltaker, inklusive full pensjon.