Cathrines historie fra ungdomsskolen har stått sentralt i et bredt seminar om frafall i skolen: – Jeg opplevde et ekstremt hat

Cathrine Wangs (18) sterke historie om sine opplevelser fra barne- og ungdomsskolen gjorde sterkt inntrykk under seminaret Ungdomsløftet.

INNTRYKK: Cathrine Wang (t.h.) sin historie om sine opplevelser gjorde sterkt inntrykk på seminardeltakerne. Rebekka Brox Liabø (Snakk for deg sjøl) har møtt om lag 14.000 elever i løpet av de årene hun har drevet sitt prosjekt der også Adiam Yemane, som kom til Tromsø for tre år siden, fortalte sin historie.  Foto: Andreas Isachsen

nyheter

Seminaret var et samarbeid mellom Navkontorene i Sør-Troms og Inko, hvor målsettingen er å skape økt kunnskap og felles forståelse om årsaker til frafall, og hvordan bidra til at ungdom gjennomfører videregående opplæring.

–Klassen besto av flere gjenger

Cathrine Wang slet mye med søvnproblemer og har deltatt i et søvnprosjekt i Tromsø. Hun har også slitt med psykiske helseproblemer. De seneste årene har hun gjennom Rebekka Brox Liabøs prosjekt Snakk for deg sjøl funnet tilbake til gnisten i livet, og deltar nå aktivt blant annet med egne foredrag og teateroppsettinger.