Troms og Finnmark fylkeskommune kan bli oppløst raskere

Fylkestinget i Troms og Finnmark kan vedta det i mars, og om Frp snur, kan Stortinget behandle og gjøre vedtak om oppheving av det tvangssammenslåtte Troms og Finnmark allerede i år.

Ivar B. Prestbakmo vil ha svar fra Frp.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

– Jeg registrerer at Frp i Viken og på Stortinget åpner for oppheving av sammenslåingen av Viken. Det forutsetter jeg også gjelder Troms og Finnmark, sier fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo(Sp) i Troms og Finnmark fylkeskommune.

Fylkesordføreren i Troms og Finnmark venter at Fremskrittspartiet både på Stortinget og regionalt gir tydelige svar på om man som nytt opposisjonsparti på Stortinget vil støtte Senterpartiet, SV, Arbeiderpartiet og resten av stortingsopposisjonen som ønsker oppheving av tvangsammenslåingen.