Spekkhoggere på jakt i Harstad havn

Torsdag var det vilt i havnebassenget.

HARSTAD HAVN: Spekkhoggere på jakt, kunne ses i Harstad torsdag. Foto: Frank R. Roksøy 

nyheter

Tre-fire spekkhoggere på jakt etter sild og andre godsaker i havet la sin ferd innom Harstad torsdag. Vår fotograf observerte det hele, og rapporterer om et etegilde både for hval og ørn.

Norsk Polarinstitutt skriver at spekkhoggeren er lett gjenkjennelig med sine karakteristiske fargemønster og den markerte ryggfinnen. Den er svart og hvit, med svartfargen dominerende på ryggsiden. De fleste spekkhoggerne finnes i Antarktis, men i Norskehavet og Barentshavet regner man med at det er rundt 3.000 spekkhoggere.


Trafikktelleren er på plass i tunnelen: – Oppsiktsvekkende høye og positive tall

Mandag kom trafikktelleren på plass i tunnelen. Tirsdag var første hele døgn trafikken ble registrert.

 

Hannene er betydelig større enn hunnene, og de har en mye større trekantformet ryggfinne. Hannene kan bli opptil ni meter lange og veie 5,5 tonn, mens hunnene blir opptil 7,7 meter lange og opptil 3,8 tonn tunge.

Størrelsen på dyrene er 7,7-9 meter og forventet levealder 30-90 år, ifølge instituttet.

- Spekkhoggerne samarbeider ofte om å fange byttedyr, det være seg små fisk som sild, og opptil de største hvalartene. De er observert mens de jager fisk inn i tette stimer som blir holdt på plass av enkelte spekkhoggere, mens andre medlemmer av gruppen svømmer inn i stimen og slår fiskene i svime med halen.