Her får Halvar byens fortjenstmedalje

Knapt noen andre kan vise til lignende merittliste innen Harstad-politikken enn Halvar Hansen. – På tide å gi mannen byens fortjenstmedalje, sier ordfører Kari- Anne Opsal.

FORTJENSTMEDALJE: Torsdag kveld ble Halvar Hansen tildelt Harstad bys fortjenstmedalje av ordfører Kari- Anne Opsal. – Di innsats for Harstad har vært helt unik. At du i dag får denne medaljen er derfor fullt fortjent, sa Opsdal.  Foto: Andreas Isachsen

nyheter

Siden han ble valgt inn i kommunestyre i 1979 har Halvar gått gradene i Harstad-politikken. Han ble varaordfører under Johan Nordvik etter loddtrekning i 1981. Han har vært innom de fleste politiske utvalg, de åtte siste årene som leder av planutvalget.

Fra januar 1998 overtok han ordførervervet etter at daværende ordfører Helge Aune valgte å takke ja til lederjobb i posten, et verv han hadde helt fram til 2008 da Helge Eriksen overtok som byens ordfører.