Vil ha sertifikat for høy fart

Større fart, flere båter, men mindre kunnskap. Nå ønsker Redningsselskapet at regjeringen ser på innføringen av et eget kompetansebevis for førere av raske båter.

  Foto: Illustrasjon - Kjell Magne Angelsen

nyheter

Dette skriver Redningsselskapet i en pressemelding. Båtene blir større og raskere, og mange ser gleder og utfordringer i fart. Ingen ønsker å forby fartsglade mennesker fra å nyte sjøen. Men utstedelsen av et bevis, et sertifikat for raske båter på havet, er en god løsning, mener Redningsselskapet.

Les også: - Kan ikke belaste våre folk mer enn vi gjør

Både Sakkyndig råd for fritidsfartøy, og våre 90 000 medlemmer er med på at å øke kompetansen blant dem som kjører raske båter på sjøen er et viktig satsingsområde for å redusere antallet ulykker og alvorlige hendelser på sjøen, skriver selskapet. De ber nå om politisk handling.