Etter tilsyn på Skånland skole, kom Fylkesmannen med kritikk. Nå kommer foreldrene på banen

FAU jobber nå sammen med ledelsen ved Skånland skole, for et bedre skolemiljø. I brev til fylkesmannen ved årsskiftet skrev FAU at skoleledelsen tok for lett på problemet.

jobber med skolemiljø: Skånland skole har hatt flere mobbesaker, og jobber med å løse avvikene som fylkesmannen fant etter tilsyn i oktober. Arkivfoto: Tone A. Karlsen 

nyheter

– Skolen har hatt alvorlige mobbesaker og det har vært et tøft miljø ved skolen, med vold og stygg språkbruk, blant annet. Vi føler oss ikke sikre på at det foreligger noen erkjennelse av at arbeidet med disse tingene ikke har fungert, skriver FAU 20. desember, i sin tilbakemelding på den foreløpige tilsynsrapporten fra fylkesmannen.


Får strykkarakter fra Fylkesmannen

Etter tilsyn først i oktober slår Fylkesmannen i Troms og Finnmark fast at Skånland skole ikke arbeider forebyggende for å sikre elevene et trygt og godt skolemiljø.

 

Kritikk fra fylkesmannen

Etter tilsyn på Skånland skole i begynnelsen av oktober, slo Fylkesmannen i Troms og Finnmark ned på skolemiljøet, i en foreløpig tilsynsrapport som ble kjent før jul. Skolen fikk kritikk fordi de ikke arbeidet forebyggende, for å sikre elevene et trygt og godt skolemiljø. Harstad Tidende skrev også i desember om flere foreldre som hadde flyttet barna sine til andre skoler, på grunn av mobbing og utrygt miljø.