– Drømmejobben dukket opp, og jeg takket ja med en gang jeg fikk tilbudet

Ville-ut-i-verden-jenta Ellen Marie Ervik (36) har flyttet tilbake til hjembyen. Hun er lykkelig over at drømmejobben dukket opp i Kvæfjord, selv om veien til jobbmarkedet hjemme var litt kronglete.

Ny samfunnsplanlegger: Stillingen som samfunnsplanlegger er ny i Kvæfjord, og Ellen Marie Ervik skaper innhold til den nye stillingen. – Vi er en liten kommune men vi er en del av en større region, som jeg er opptatt av at vi skal jobbe sammen med. Alle foto: Tone A. Karlsen 

Harstad er for liten til at rekrutteringsprosessene er helt åpne, og for stor til at man kommer rett inn i nettverkene

Ellen Marie Ervik, samfunnsplanlegger
nyheter

– Det føltes naturlig å flytte tilbake da vi hadde fått ett barn og hadde ett på vei. Men når jeg hadde funnet meg en moldenser, så var det ikke gitt at det ble til Harstad. Det handlet om hvor vi fikk arbeid, forteller den nye samfunnsplanleggeren i Kvæfjord.

Landbruksdirektorat i Jørns gate

Men moldenseren fikk jobb i Harstad kommune, og Ellen Marie Ervik tok i en overgangsperiode jobben på Landbruksdirektorat i Oslo, med seg til Jørns gate i Harstad. For det klaffet ikke helt med jobb for henne umiddelbart, men hun hadde en fødselspermisjon å lene seg på, og dessuten stor tro på at det skulle ordne seg.