Boligkjøper i Harstad får 115.000 kroner i erstatning etter funn av råteskader

Trondenes tingrett mener takstmannen burde forstått at boligen var i ferd med å utvikle skader.

RETTSOPPGJØR Trondenes tingrett har avsagt dom i en tvist etter et boligsalg i 2017.  Foto: Illustrasjon - Colourbox

nyheter

Kjøper fant ganske omfattende råteskader i en vegg cirka ett år etter boligkjøpet i sentrum av Harstad. Eiendomstransaksjonen ble foretatt i 2017. Han stevnet selger med sitt forsikringsselskap for et millionbeløp.

Medansvarlig?

Tingretten har nå konkludert med at selger, som aldri hadde bodd i leiligheten, eller foretatt noen større oppussingsarbeider, ikke kan lastes. Forholdet ble heller ikke oppdaget før kjøperen foretok inngrep i konstruksjonen. Retten påpeker også det logiske faktum at det gir liten mening å rekvirere tilstandsrapport, hvis man har til hensikt å skjule mangler for kjøperen.