Historisk i kommunen: Siste møte med gjengen

Onsdagens kommunestyremøte på Tjeldsundbrua Kro & Hotell ble det siste i Skånlands historie, og begivenheten ble markert med noen velvalgte ord fra ordfører Helene Berg Nilsen etterfulgt av historiske glimt fra engasjerte lokalhistorikere.

SISTE MØTE: 14 av 15 representanter og vararepresentanter var til stede da Skånland kommunestyre onsdag var samlet for siste gang. Fra venstre: Søren Balteskard, Einar Aune, Christine Killie, Geir Jakobsen, Randi Bruun, Odd Are Hansen, ordfører Helene Berg Nilsen, Finn Haukebøe, Laila Benjaminsen, Lars Kristian Berg, Rolf Pettersen, Pål Johansen, Stein Roar Nilssen og Olav Andersen, Foto: Per Jan Pedersen 

nyheter

Ordføreren var på flere måter historisk siden hun i 2015 ble den første kvinnelige ordføreren i Skånland. Hun er også den siste ordføreren i Skånland, og fra 2020 blir hun den første ordføreren i nye Tjeldsund.

Lærerik prosess

I sitt siste innlegg tok hun for seg en del historiske fakta om kommunen som nå blir større og får et annet navn, og arbeidet med kommunesammenslåinga.