11 oppstartsbedrifter fra nord plukket ut til finale i Arctic Accelerator:

To lokale finaleklar

Etter å ha mottatt over 50 søknader fra spennende oppstartsbedrifter fra hele Nord-Norge ble disse 11 plukket ut til å delta i den nordnorske akseleratoren for teknologi og industri.

KLAR: 11 klar for deltakelse i finalen av Arctic Accelerator. Fra venstre: Anne Sørensen (Canion), Ellen-Merethe Høgsæt (DentaApps), Venil Eilertsen (Sea Eco), Ann-Kristin Fallmyr Jensen (Sea Eco), Pontus Hallin (Flower of Water), Tor Erik Somby (Tundra Drone), Ole Petter Fjellstad (Multimodul), Aida Knutsen (Norskin Materials), Michael Meyer (Norskin Materials), Kenneth Ruud (Norway Naturals), Aina Olsen (Waves of North), Frida Vonstad (C-EXTT), Ina Trælnes (Visit Plura) og Geir Inge Liljebakk (Multimodul).   Foto: KUPA

nyheter

Blant disse finnes det lokale oppstartsbedrifter fra Harstad og Andørja.

– Et ekspertpanel har vurdert disse til å ha en forretningsidé som potensielt kan skape en ny nordnorsk vekstbedrift med internasjonalt potensial, opplyser Line Backer-Grøndahl, prosjektleder i KUPA.

– Gjennom Arctic Accelerator får de et gratis utviklingsprogram som foregår over hele Nord-Norge. Gjennom fire samlinger jobber oppstartsbedriften tett med rådgivere og eksperter. De får blant annet økt kompetanse om forretningsutvikling og kommer i kontakt med nasjonale og internasjonale investorer og samarbeidspartnere, opplyser hun. Torsdag var finalistene innom Harstad.

Under finalen i Harstad i juni 2020 skal de tre beste bedriftene kåres, hvor førstepremien er på 150.000 norske kroner.

Disse er:

• DentaApps, Harstad

• Tundra Drone, Kautokeino

• C-EXTT, Mo i Rana

• Norsken Materials, Bodø

• Norway Naturals, Sørreisa

• Waves of North, Korgen

• Sea Eco, Andørja

• Flower of Water, Laukvik

• Canion, Tromsø

• Multimodul, Narvik

• Visit Plura, Mo i Rana

Arctic Accelerator drives av KUPA, og er støttet av Lundin Foundation, Innovasjon Norge, Samfunnsløftet til SpareBank 1 Nord-Norge og SIVA. Samarbeidspartnere er Kunnskapsparken Helgeland, Kunnskapsparken Bodø, Kunnskapsparken Origo og Norinnova, opplyser Backer-Grøndahl. Tore Skadal