- En milepæl for Anna Rogde

Skonnerten Anna Rogde har «produsert» sin første kaptein i nyere tid.

Anna Rogde: Skonnerten Anna Rogde av Harstad har utdannet sin første sjøkaptein gjennom kadettprogrammet som ble satt i gang for to år siden. Her er skuta i samseil med ei skøyte på Vågsfjorden. I bakgrunnen Trondeneshalvøya, Stornes og Toppsundet.   Foto: Knut Godoe ht.no

nyheter

Magne Bølgen fullfører 9. desember sin toårige læretid i sjømannsfaget som kadett på Anna. Smårusk gjenstår før han søker Sjøfartsdirektoratet om å få utstedt D5-sertifikat. Det vil si et fullblods bevis på at han er utdannet sjøkaptein.

- Det må kalles en milepæl når Anna Rogde nå har utdannet sin første kaptein i moderne tid, sier Eilif Gabrielsen, maritimt ansvarlig i Sør-Troms Museum, og til daglig kaptein og omdreiningspunkt på skonnerten.