Skal lede MDG-utvalg for nordområdene: – Drømmeoppdraget

Kriss Rokkan Iversen skal lede MDGs utvalg for å lage grønn politikk for mennesker og miljø i nordområdene.

DRØMMEOPPDRAGET: Dette er drømmeoppdraget for en nordvendt patriot som meg, sier Kriss Rokkan Iversen. 

nyheter

Det nye utvalget har et bredt mandat for å fremme resolusjoner og politiske uttalelser til MDGs Landsmøte i april 2020, skriver MDG i en pressemelding.

– Dette er drømmeoppdraget for en nordvendt patriot som meg, sier Kriss Rokkan Iversen.


MDG-Kriss: - Parlamentarisme virker som et svært kostbart avviklingsstyre

Kriss Rokkan Iversen i Miljøpartiet De grønne fra Harstad, sa klart ifra at hun ikke støtter Ap, Sp og SV i deres forslag om parlamentarisme i som styringsform i det nye fylket.

 

– Vi her i nord vil kjenne konsekvensene av klimakrisen først og vi må forberede oss på hvordan vi som samfunn sammen skal håndtere disse endringene. Samtidig er det sånn at de grønne løsningene som nå kreves, byr på muligheter i nord. Fremtiden er fornybar og er det noe nordområdene har mye av, er det nettopp fornybare ressurser. Det vil imidlertid kreve at vi i dag gjør valg som også er gode for miljøet og de som kommer etter oss, sier hun i pressemeldingen.


Slik kan du redde verden – et lite steg om gangen

Definisjonen på bærekraft er en utvikling som imøtekommer dagens behov, uten å ødelegge mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine behov.

 

Utvalget ledes av Kriss Rokkan Iversen, MDGs gruppeleder fylkestinget Troms og Finnmark, og består ellers av Raymond Karlsen (aktiv i Nordkapp), Marion G. Tveter (programkomité), Robert Svendsen (MDG Andøya), Ina Nygård Mossin (tidligere utstasjonert i Murmansk).


Disse skal kjempe for Sør-Troms i det nye storfylket

Her er Sør-Tromsbenken i det nye fylkestinget.

 

Dette tjener politikerne fra Troms i det nye fylkestinget

Irene Lange Nordahl hadde en inntekt på rett over én million kroner i 2018, og topper dermed lista over det nye fylkestinget i Troms og Finnmark.