Fest i sentrum lørdag: Skal lage julestemning

Julenissen kommer forbi. Og det blir stabilt julevær.

KLAR: Lørdag formiddag blir det en times julesending på ht.no fra Harstad sentrum. Fra venstre: Kine Moxness Sandnes, Tone Anita Karlsen og Konstanse Fjellvang. Foto: Frank R. Roksøy 

nyheter

Lørdag formiddag inviteres det til en times julesending på ht.no fra Harstad sentrum.

– Det blir flere lokale artister på scenen, og flere lokale kjenninger stikker innom studioet, sier Tone Anita Karlsen, som lørdag utgjør programlederduoen sammen med Konstanse Fjellvang.

Karlsen er med som programleder for andre året. For Fjellvang er det første gang som programleder.

– I fjor var jeg med på underholdningen, sier Fjellvang, som da spilte trekkspill.

JULESTEMNING: Julestemning i Harstad sentrum. 

 

Til daglig er 17-åringen elev ved Heggen videregående skole.

– Vi har en rekke ulike personer i sving under årets julefest i sentrum, sier Kine Moxness Sandnes, som er prosjektleder i Harstad Tidende for julefesten.

Julefesten arrangeres i samarbeid med Harstad Sentrum AS.


Eiendomsmarkedet: Se hvem som har solgt og kjøpt boliger i november

Her finner du alle omsatte eiendommer for Harstad og nabokommuner. Lurer du på hva eiendommen er solgt for tidligere, klikk deg inn på kartet.

 

Lokale krefter

– Vi kommer til å få besøk av mange lokale krefter på scenen lørdag. Den vil være plassert i nærhet til torget. Vi får blant annet besøk av unge Inna Marja Amundsen fra Evenes. En dyktig ung lokal sangfugl, sier Tone Anita Karlsen.

– Vi har også lykkes i å få fatt i Magnus Wærness. Han er godt i gang med sitt juleshow i Nordic Hall sammen med flere vokalister og band. Han har takket ja til å synge noen julemelodier i løpet av sendingen, sier hun.

– Vi får også besøk av en av de yngste danserne ved Harstad kulturskole. Samt at ungdommer fra Ungdommens hus kommer, sier Fjellvang, om noe av det som blir med i den en times lange TV-sendingen.

Aktiviteter

– I tillegg til TV-sendingen, vil vi ha en rekke aktiviteter for de yngste i byen. Olaåsen Gård vil ha runderidning for barna. Det vi også være mulig å møte geita Greta fra Olaåsen gård, forteller Moxness Sandnes i HT Events.

– Vi har barneparkering i Harstad kino. Her er det allerede 300 påmeldte, sier hun.

Julenissen skal også være på tur til byen denne lørdag for å høre på hvilke ønsker barna har for julen.


Julegrana på plass igjen

Tirsdag formiddag hadde den nedblåste julegrana funnet sin plass på torget. Foreløpig uten lys.

 

– I den anledning vil det bli satt opp et ønskejuletre i hilsegata. Her kan barn skrive to ønsker. Ett hva de ønsker seg til jul og ett ønske for en person, institusjon eller ei forening som fortjener en julegave. Aktiv Events vil sette opp en lavvo på torget. Her vil det være muligheter til å steke pinnebrød på bålet. I tillegg vil en gjeng fra Egon servere gløgg. Samt at det vil bli servering av boller og varm saft, sier Kine Moxness Sandnes.

– Julefesten blir arrangert sammen med Harstad Sentrum AS og butikkene i byen vil ha en del på gang i denne forbindelsen lørdag. I tillegg vil vi få hjelp av elever fra Folkehøgskolen, samt frivillige fra Medkila og Harstad idrettslag. Vi håper dette skal bli en trivelig liten julefest i sentrum, som skal være med på å skape ekte julestemning, avslutter Kine Moxness Sandnes.


Hvem fortjener en ekstra oppmerksomhet i adventstida? – Kom med gode forslag

– Harstad er en raus kommune, og mange bidrar til dette med å gjøre hverdagen bedre for andre. De ønsker vi å gi en ekstra påskjønnelse.