Etterforsker den avdøde moren for drap og drapsforsøk

TROMSØ (VG) En jente i barneskolealder er død og to mindre søsken kjemper fortsatt for livet. Samtidig etterforsker politiet den avdøde moren for drap og drapsforsøk.

BARNEVOGN: En barnevogn ble funnet i nærheten av strandkanten der politiet hentet opp fire livløse personer. Foto: Ronald Johansen / iTromsø 

nyheter

Fortsatt er det uklart hva som skjedde før tre jenter og en kvinne i 20-årene ble hentet livløse opp fra sjøen ved Kvaløyvegen på Fagereng i Tromsø i går ettermiddag, skriver VG.

- Det som i går var en undersøkelsessak har endret karakter til å være en straffesak. Politiet etterforsker mor for drap og forsøk på drap, sier politiadvokat Gøril Lund på en pressekonferanse, som startet klokken 11.


To av barna som ble funnet livløse i sjøen i Tromsø, er fløyet til Oslo

To av jentene som ble funnet i sjøen utenfor Tromsøya mandag, er sendt til Rikshospitalet i Oslo. En jente og en kvinne døde i hendelsen.

 

Politiet understreker at de fortsatt er i en tidlig fare og at selv om de nå anser dette som det mest tenkelige scenarioet, så er det kun én av flere hypoteser.

– Det er alltid sånn at vi må ha alle muligheter åpne. Vi kan ikke låse oss til en teori. Så må vi finne nok informasjon til enten å bekrefte eller avkrefte det vi nå har sagt.

Politiet sier at familien opprinnelig kommer fra Sudan, og at ingen av de involverte er kjent for dem fra før.

Politiet hadde da blitt kontaktet av en forbipasserende som hadde sett en tom barnevogn og fotspor som gikk ned til strandkanten. For å hente opp kvinnen og de tre jentene måtte politiet legge på svøm.

Den eldste jenta, som var i barneskolealder, mistet livet. I morgentimene tirsdag bekrefter Universitetssykehuset i Nord-Norge at også kvinnen i 20-årene døde i går kveld, og at pårørende er varslet.

De to andre jentene, som begge er under ti år, er overført til Rikshospitalet i Oslo, hvor de får behandling for kritiske og livstruende skader. Ordfører Gunnar Wilhelmsen beskriver det som «en forferdelig tragisk hendelse».


Politiet svømte ut for å hente personene i vannet

Politiet er mandag kveld i kontakt med en person som de har grunn til å tro er pårørende til de fire personene som ble funnet livløse i sjøen ved Fagereng.

 

Barnets far ble mandag kveld avhørt av politiet, og har status som vitne. Han får oppfølging fra kriseteamet i kommunen, og politiet sier at de ikke kjenner til at de har annen familie i Norge.

Etterforskningen pågår fortsatt, blant annet med undersøkelser på åstedet, avhør av vitner og rundspørring.

Politiet vet ikke hvor lenge de fire lå i vannet, og var i går kveld klare på at de jobbet fra ulike hypoteser. De kunne da ikke si om det dreier seg om en ulykke eller en straffbar handling.


Politiet svømte ut for å hente personene i vannet

Politiet er mandag kveld i kontakt med en person som de har grunn til å tro er pårørende til de fire personene som ble funnet livløse i sjøen ved Fagereng.UNN: Kvinne i 20-årene i Tromsø døde mandag kveld

En kvinne i 20-årene som ble funnet i sjøen utenfor Tromsøya mandag, døde sent mandag kveld, opplyser Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN)