Mann (32) er savnet etter båtkantring

Politiet planlegger videre søk etter antatt omkommet person etter at en oppdrettsbåt fra Lovundlaks kantret fredag ettermiddag.
nyheter

HRS koordinerte en redningsaksjon der en person ble hentet opp i live og sendt til sykehus for ivaretagelse. Den andre personen som var om bord er ikke blitt funnet, etter omfattende søk på sjøen og på land gjennom helga. Lørdag ble det besluttet at redningsaksjonen gikk over til søk etter antatt omkommet.

De to skal ha vært på jobb, på vei tilbake til land da ulykka skjedde, trolig nordøst av Solværøyan.

Politiet har opprettet en undersøkelsessak og jobber med informasjonsinnhenting, samt legger planer for det videre søksarbeidet.

Været har vært en utfordring gjennom helga og det vil fortsatt gi oss noen begrensninger for hva som kan gjøres på sjøen.

Dette skriver Hege Kvalvik Viken, leder for driftsenhet Rana, Nordland politidistrikt i en pressemelding.

Oppdatering tirsdag 3. desember:

Politiet er i en planleggingsfase og søk etter den antatt omkomne vil bli  gjenopptatt i løpet av de nærmeste dagene. Det vil da bli gjennomført scanning av havbunn og strandsøk i aktuelle områder. Det vurderes også bruk av drone i søket. Savnede var iført mørke klær når han forsvant.

Politiet jobber med å få en ROV med sonar opp til ulykkesstedet. Det er forventet at nødvendig utstyr vil være på plass i løpet av noen dager slik at undervannsøk kan foretas. Politiet er i dialog med lokale aktører som kan bistå i søksarbeidet.

Parallelt med at politiet søker etter den savnede, etterforsker politiet saken som en arbeidsulykke. Det vil i løpet av tirsdag gjennomført kriminaltekniske undersøkelser av båten. I tillegg vil det bli gjennomført avhør av vitner, samt samtaler med lokalkjente som kjenner søksområdet.

Havarikommisjonen og Arbeidstilsynet er rutinemessig  varslet om denne saken.