Det blir 7 plussgrader, regn og glatte veier

Mer heftig vær i vente. Meteorologene advarer.

DET BLIR GLATT: - På grunn av de varme luftmassene som inntar Norge natt til tirsdag, har vi sendt ut farevarsel for underkjølt regn og regn som fryser på bakken i hele landet. Det starter i sør i kveld og når Nord-Norge i løpet av tirsdag formiddag, skriver Meteorologene på Twitter. 

nyheter

I helga var det snøstorm som gjaldt mange steder i Troms. Meteorologene melder om liten til full storm observert flere steder i Vest-Finnmark og Troms lørdag og søndag. Flere steder i lavlandet fikk også vindkast på 30-35 m/s.


Ristet i 4-5 sekunder:

Anette våknet av jordskjelv i Kvæfjord: - Jeg lurte på om det var farlig

Et jordskjelv rystet grunnen i Kvæfjord mandag kveld.

 

- Nå har den sterkeste vinden roet seg. Farevarselet på vindkast er gått ut, men det blir fortsatt sterk kuling fra nordvest, melder yr.no.

MYE SNØ: Det har lavet ned denne helgen i Nord-Norge, Trøndelag og Møre og Romsdal. På snødybdeoversikten var det flere som gikk fra bar bakke til tosifret dybde på tre dager. 

 

Tirsdag dreier vindretningen til sør og mildvær med opp til fire plussgrader. I Nordland blir det økning til sør og sørvest liten kuling, periodevis stiv kuling på kysten, om ettermiddagen forbigående minkende. Sludd, etter hvert regn, først i sør.


Positiv økning i antall solgte boenheter i Harstad:

– Nærmer seg rekord

Antall solgte boenheter i Harstad så langt i år har allerede passert antallet for hele 2018.

 

I Troms tirsdag blir det oppi liten kuling mellom sørøst og sørvest utsatte steder på kysten. Spredte snøbyger. Fra om formiddagen snø, overgang til regn i lavereliggende strøk.

- På grunn av de varme luftmassene som inntar Norge natt til tirsdag, har vi sendt ut farevarsel for underkjølt regn og regn som fryser på bakken i hele landet. Det starter i sør i kveld og når Nord-Norge i løpet av tirsdag formiddag, skriver Meteorologene på Twitter.

Onsdag blir det enda mildere med sørvest liten og periodevis stiv kuling, om kvelden økning til sterk kuling. Regn, snø i fjellet i Nordland.

I Troms onsdag: Økning til sørvest liten kuling på kysten, fra onsdag ettermiddag periodevis stiv kuling, om kvelden sørlig opp i frisk bris. Regn, snø i indre og høyere strøk. Sju grader pluss melder yr.no for Harstad.


Ekstrem snøskredfare i Sør-Troms

Hvis du skal på ski: Hold deg unna terreng brattere enn 30 grader.