Sikkerhetstesting årsak til forsinket tunnelåpning:

4. januar klokken 14.30 kan du kjøre inn i tunnelen

Planen var å åpne Harstadåstunnelen 16. desember. Nå rundes nyttår før den kan tas i bruk.

utsatt: Prosjektleder Trine Lise W. Fossland foran tunnelportalen på Seljestad . – Vi kan ikke åpne tunnelen før alle sikkerhetsprosesser er gjennomført og godkjent, øvelser med alle blålysetater er gjennomført og alt av dokumentasjoner er godkjent av Vegdirektoratet, sier hun.  

nyheter

Da klippes snoren til den 1,4 kilometer lange tunnelen, med ulike markeringer på programmet, ifølge prosjektleder Trine Lise W. Fossland i Statens vegvesen.

– Lørdag 4. januar åpnes tunnelen. Klokken 12.00 åpnes den for publikum, blant annet med et mosjonsløp som starter 12.30 gjennom tunnelen tur-retur. Dette blir ikke et konkurranseløp på tid, men der hver deltaker får et eget deltakerbevis som premie.