Mange har svart på Ritas bønn om hjelp for å redde kattene på Rødskjær: - Men det offentlige må gjøre mer

Dyrebeskyttelsen bruker mye tid og krefter på å rydde opp i kattekolonien med over 30 dyr på Rødskjær. Etter møte med Harstad kommune denne uken er organisasjonen fremdeles ikke fornøyd med innsatsen fra det offentlige.

Publikum har svart på Dyrebeskyttelsens bønn om både fosterhjem og økonomisk støtte til å fange, behandle og omplassere de over 30 kattene på Rødskjær i Harstad. Til nå har de fått rundt 15.000 til 18.000 kroner.  Foto: FRANK R ROKSOY

nyheter

Tidligere denne uken ble det kjent at det bor flere katter enn forventet blant avfallet på Rødskjær. 22  av de over 30 kattene som antas å ha bodd, eller bor, på stedet er berget og har fått medisinsk behandling. Noen har fått plass i fosterhjem.

All jobben står Dyrebeskyttelsen Harstad for. De frivillige i organisasjonen kritiserte tidligere i uken Mattilsynet og kommunen for å ikke bidra til å løse problemet med kattekolonien.