Harstad har verdensrekord!

Verdens største fiskekake er i Guinness World Records.

REKORDKAKEN: Slik så rekordkaken ut etter tre runder med steking. Da var temperaturen over 73 grader og klar for å fortæres. Målet var å slå den gamle rekorden på 230 kg fra Egersund. Rekorden røk i Harstad. Nå er Petter Inge Pettersen inne i Guinness rekordbok med en fiskekake som veide 319,5 kg. Foto: Tore Skadal 

"The fishcake was made as part of Skvulp 2019 celebrations and measured 4 m (13ft 1in) diameter. It was made from locally caught haddock and cod mixed with milk, flour and spices," skriver Guinness World Records. 

nyheter

Tidligere i år måtte Egersund se seg slått av Harstad som klinket til med verdens største fiskekake på 319,5 kg, nesten 90 kilo tyngre enn Egersunds fiskekake fra året før på kun 230 kilo.

Petters Sjømat og Imtas Harstad laget fiskekaken av lokalt fanget torsk og hyse. Fiskekaken ble hele fire meter bred og altså nesten 320 kilo tung – og ble laget som en del av Skvulp – Havnas dag 2019.

Guinness World Records skriver om rekorden her.

- Av andre norske rekordholdere som er med i den 66. utgaven av Guinness World Records, er triksekongen Tobias Becs. Han har trippel verdensrekord i tre ulike fotballtriks. Cecilia Brækhus er med, for fire VM-belter i boksing holdt ubestridt av en kvinne og Ada Hegerberg for flest mål i mesterligaen for kvinner, skriver Dilani Vamapahan, informasjonsansvarlig i bokforlaget Vigmostad & Bjørke.

Du kan lese mer om da verdensrekorden ble satt i Harstad her.


Gerd Stolsmo skal foredra på konferanse i Harstad: Slik ble datteren verdens beste fotballspiller

Det handler nødvendigvis ikke om topping av lag, men å ha hodet på riktig sted.