Litauisk transportselskap kan bli kastet ut av Norge

Et litauisk transportselskap risikerer å miste tillatelsen til å kjøre i Norge etter en rekke regelbrudd. Selskapet innrømmer feil.

De siste årene har det vært en økning av tungtransport på norske veier – spesielt i Nord-Norge, ifølge Statens vegvesen. Siden årsskiftet har Statens vegvesen kontrollert nesten 10.000 vogntog. Det var mangler på 4.439 av dem og 2.756 fikk kjøreforbud. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 

nyheter

I en foretakskontroll Statens vegvesen har gjennomført sammen med Skatteetaten og Arbeidstilsynet kommer det fram at det litauiske transportselskapet Vlantana Norge AS ikke oppfyller vilkårene for transportvirksomhet i Norge. Det melder NRK.

Leder for krimseksjonen Jon Molnes i Statens vegvesen sier at de har bedt selskapet om å dokumentere virksomheten sin i Norge innen tre uker, ellers kan selskapet miste transportløyvet her i landet.


Flest frykter å møte utenlandske vogntog i trafikken

En fersk undersøkelse viser at det norske bilister frykter mest i trafikken er møte med utenlandske vogntog.

 

Politianmeldt

– Vi har funnet ulike brudd på regelverket som vi har funnet det nødvendig å anmelde til politiet, sier han til rikskringkasteren.

Ifølge Molnes har det vært vanskelig å få informasjon fra selskapet som skal fortelle om de oppfyller kravene til selskap etablert i Norge.

En lastebil som ble stoppet på E6 i Stange i Hedmark fredag etter å ha kjørt nesten én mil mot kjøreretningen, tilhører Vlantana. Ifølge NRK har sjåførene i selskapet jobbet 100 prosent, mens arbeidskontraktene og utbetalt lønna har tilsvart 50 prosents stilling.


Strengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy

Kravene til vinterdekk for tunge kjøretøy skjerpes inn, mens brudd på kravene til vinterutrustning skal straffes med høyere gebyrer, varsler regjeringen.

 

Selskapet innrømmer feil

Lastebil.no, som er nettstedet til Norges Lastebileier-Forbund, skriver at ledelsen i Vlantana Norge har innrømmet at de har begått en rekke feil.

– Vi innrømmer alle feilene som foregår i selskapet. Spesielt med tanke på beregning av arbeidstimer, fortalte Tomas Stonys, operasjonsdirektør i Vlantana-eide Stonys Group og representant for aksjonærene i Vlantana Norge.

Han sier at selskapet ikke har kjent godt nok til regelverket i Norge.

Lastebil.no skriver også at selskaper som PostNord, Asko og Schenker har brudd sitt samarbeid med det litauiske transportselskapet.

(©NTB)


Trafikkfelle i Kongsvik:

– Livsfarlig. Nå krever vi gang- og sykkelvei over elva

Sist mandag ble en aksjonsgruppe for tryggere vei etablert i Kongsvik. De akter ikke gi seg før de har gang- og sykkelsti over Kongsvikelva.