Sundquist i supertrio: Ren balsam for øret

George Gershwins opera «Porgy and Bess» ble første gang fremført i 1935. Nå kan klassisk- og jazztilhengere glede seg over en sjeldent lyttbar utgivelse.

PLATEAKTUELL: Nylig ble utgivelsen med melodier fra Porgy and Bess sluppet der Knut Erik Sundquist trakterer kontrabassen. Foto: Andreas Isachsen 

nyheter

At Harstads egen superkontrabassist, Knut Erik Sundquist, utgjør en tredel av trioen, som ellers består av Nicolas Dautricourt på fiolin og Pascal Schumacher på vibrafon, gjør det ekstra interessant å gi utgivelsen oppmerksomhet.

Klangfullt og perfekt

Uten på noen måte å hevde at denne anmelderen har utpregede jazz- eller klassiskkunnskaper, er det likevel lett å høre at dette er kvalitet på høyt nivå. Jeg våger sågar påstanden særdeles høyt nivå! Allerede fra åpningssporet «Bess You Is My Woman Now», der Sundquist lekende lett slår an tonene på sin kontrabass, fylles høyttalerne med et lydbilde så klangfullt og perfekt at man bare gleder seg til neste låt.