– Glad for at folk tipser politiet

En rekke ruskjørere har den senere tid blitt tatt etter at folk har fått mistanke om ulovlig kjøring, og deretter varslet politiet. Onsdag skjedde det igjen.

VIKTIG Publikum er flinke til å varsle politiet i Harstad når de har mistanke om ruskjøring, og det er etterforskningsleder Morten Hole fornøyd med.  Foto: Arkiv - Tina Eilertsen

nyheter

Hendelsene fra det siste året har resultert i flere konkrete dommer i Trondenes tingrett. Normal straffereaksjon er ubetinget fengsel, sviende bøter og beslaglagte førerkort. Ofte viser blodprøvene at synderne er tungt påvirket av alkohol, narkotika eller piller. Eller en miks av flere slike sløvende midler.

Korrekt konklusjon

Onsdag denne uken gjentok mønsteret seg. To handlekunder på Sjøkanten senter oppførte seg på en slik måte at folk rundt dem fikk mistanke om at de var ruspåvirkede. Da de så satte seg inn i en bil og forlot stedet, fikk politiet tips om saken.