Setter demens på dagsorden: «Ei gripende og sterk forestilling»

Hålogaland Teater setter demens på dagsorden.

Troverdig: Ketil Høeghs regi er neddempa og god. Han lar mye stå og falle med Kristian Figenschows (bildet) evne til å gi den liv og troverdighet, skriver iTromsø i anmeldelsen av «Faren.» 

nyheter

Torsdag spiller teateret stykket «Faren» i Kulturhusets lillesal. Avisa iTromsø anmeldte forestillingen i mai 2018, og skrev blant annet: «Ei gripende og sterk forestilling om å gli stadig lenger inn i et mørke.» Og: «Kristian Fredrik Figenschow gjør en sterk og troverdig tolkning av den demente André. Her viser Figenschow stor innlevelse og et følelsesmessig nærvær som drar i alle fall meg sterkt inn i situasjonen André befinner seg i og får meg på samme måte som ham til ikke å være helt sikker på hvilken virkelighet jeg skal tro på.» Regien er ved Ketil Høegh.

Forestillinga tar for seg André som utvikler Alzheimer, og datteren Anne som prøver å takle situasjonen. Ifølge en pressemelding fra teateret lever mellom 80.000-100.000 personer med demens i Norge i dag, og Alzheimer er den største demenssykdommen.


Hæ? Hva var det du sa?: Slik merker du at hørselen er blitt dårlig

Synes du andre mumler eller snakker for lavt? Eller kanskje du alltid vil ha høyere lyd på TV-en enn alle andre?Skal skolere pårørende til personer med demenssykdom

For niende gang skal personer rundt en demensrammet få mer kunnskap om sykdommen.Kreft er nå den hyppigste dødsårsaken i Norge

I fjor døde for første gang flere av kreft enn av hjerte- og karsykdommer her i landet.