Meninger

Malte kjente harstadværinger på altertavle: – Blasfemi og Harstad-klovneri

- Jeg vil beklage til Skjervøy-folk det som er rent Harstad-klovneri. Dere har ikke fortjent dette!

KUNSTNER: Geir Samuelsen utfører siste malestrøk på bildet som skal henge i Arnøy kirke på Skjervøy. Foto: Håkon Wikan 

nyheter

Det er ingen tvil om at Geir Samuelsen er en svært dyktig kunstner! Harstad Tidende «åpenbarer» i avisa på mandag 18. november at ei kirke i Skjervøy har fått ny altertavle med det kjente motivet «Nattverden». Det som imidlertid er spesielt er at det er brukt levende halvkjente harstadværinger som modeller. Altså ingen legendariske helgener.

Som kunstuttrykk kan det fungere, men å skulle henge dette opp i en norsk kirke er både komedie og blasfemi. Jeg vil beklage til Skjervøy-folk det som er rent Harstad-klovneri. Dere har ikke fortjent dette! Nå er det Skjervøyværingene som må leve med altertavla, eller takle dette. Vantro må være et nærliggende ord man kan bruke om denne saken.