Anmeldelse

Konstanse Fjellvang: Mange talenter å spille på

Konstanse Fjellvang gjorde solid inntrykk da hun inviterte til forestilling sammen med vennene sine.

ALLSIDIG: Konstanse Fjellvangs mangeårige og nære forhold til trekkspill har gitt henne innsikt i et musikalsk univers langt unna det mange av hennes egen generasjon foretrekker. Foto: Inga Helene Juul 

nyheter

Harstad kulturhus har gjennom flere år gitt unge kulturtalenter mulighet til å utfolde seg på en profesjonell scene gjennom serien «Med venner». Denne uka var det Konstanse Fjellvang som var den heldige. 17-åringen fra Harstad er elev ved musikk- og dramalinja på Heggen videregående skole, hvor hun fordyper seg i dramakunsten. I tillegg har hun rukket å være en del av det aktive trekkspillmiljøet rundt trekkspilleren Svenn Larsen i mange år allerede. Onsdag kveld fikk vi oppleve Konstanse i fri dressur både gjennom tekst og musikk, og det ble en fin og samtidig tankevekkende opplevelse.


Konstanse sprengøver til egen forestilling

– Jeg har gjort det litt vanskelig for meg selv med å lære inn mye nytt til forestillingen, sier Konstanse Fjellvang.

 

Modige monologer

Med en egenprodusert tekst skrevet for to uker siden om det å være alene, tok Konstanse med seg publikum ut i et smått absurd landskap. Fascinerende å høre på, og imponerende å ta inn over seg at denne ordrike teksten brukte kun en drøy uke fra siste punktum ble satt til første framførelse på Heggens høstkafé forrige onsdag. Konstanse framførte også en av Linn Skåbers monologer fra boka «Til ungdommen», en nydelig tekst om å elske noen av samme kjønn og ikke tørre å dele det med den det gjelder.