Bilsalget i Harstad stuper, men Jim har suksess med Kona

Det totale bilsalget i Harstad har falt 22 prosent hittil i år. Men Jim Madsen hos Biltrend registrerer sterk oppgang med Hyundai.

SOLGT: Jim Madsen i Biltrend setter solgtmerke på to Hyundai Kona. Disse ble solgt for et drøyt år siden. Stor etterspørsel i verden, og spesielt i Europa, er årsaken til at ventetiden for elbilkjøpere er lang. Foto: Ivar L. Paulsen 

nyheter

Antall nyregistrerte personbiler i Harstad var 592 i årets ti første måneder. Imponerende, kanskje, men faktum er at det er 22 prosent færre enn i samme periode i fjor, da det ble solgt 759 nye biler.

Volkswagen topper statistikken med 71 solgte biler, men hadde en nedgang på 12,3 prosent i forhold til fjoråret. Hyundai, derimot, økte hele 70,3 prosent til 63 solgte biler. Av topp ti nyregistreringer var det bare fire bilmerker som hadde økt salg. Hyundai økte mest, noe daglig leder Jim Madsen hos Biltrend er svært fornøyd med.