Kattene får god plass på Harstad kunstforenings juleutstilling i år

Kattene får god plass på Harstad kunstforenings juleutstilling i år. Kunstneren, Ailis Bertelsen, er glad i katter, men liker å variere kunstuttrykk.

ÅRETS KUNSTNER Ailis Bertelsen med «Hjertevenner», bildet som er en bryllupsgave, og «Kattiné». Merete Kamsøy holder bildet «Kattastrofe» (den skarpe iakktaker ser kanskje sangstrofen i bildet). Helt til venstre skimtes vinnerbildet fra i fjor. Ellers står de på rekke og rad, akrylmaleriene som skal opp på veggene før utstillingsåpning fredag i neste uke.   Foto: Ivar L. Paulsen

nyheter

I fjor ble hennes bilde, Alvedans, publikumsfavoritt. Det ga Bertelsen mulighet som årets kunstner. Hun stiller derfor med 15 akrylmalerier og 11 trykk. Digital print, kalles trykkene, noe som ikke betyr at hun har sittet foran datamaskinen og laget bildene.

– Alle bildene er håndmalte. Først har jeg latt papir, vann og farge få jobbe fritt. Etter at alt er tørt har jeg malt på kattene. Jeg elsker katter, sier Bertelsen, som har ei livs levende 13 år gammel katt hun i sin tid fikk fra dyrebeskyttelsen.