Ung mening:

Sosiale medier skaper kroppspress og usikkerhet

Hver eneste gang jeg er på sosiale medier, dukker det opp bilder av halvnakne, modelltynne jenter, eller gutter med masse muskler og dritfin sixpack.

GJESTESKRIBENT Alexandra Olsen går i 9. klasse på Grov skole, og har i arbeidsuka vært journalist i Harstad Tidende. I denne kommentaren skriver hun om sosiale medier, og hvordan dette kan påvirke ungdommen.  Foto: Frank R. Roksøy

nyheter

Sosiale medier er i hovedsak noe man bruker for å kommunisere med andre, og de fleste i dagens samfunn bruker det.

Ungdom i dag er spesielt opptatt av sosiale medier, og de bruker all slags sosiale medier som eksisterer: Facebook, Snapchat, Instagram, Twitter og mange fler. Vi bruker sosiale medier til stort sett alt. Du kan for eksempel holde folk oppdatert på hva du driver med, eller holde kontakten med noen som bor langt unna deg. Man er også kun en telefonsamtale unna noen du savner kjempemye. Dette er jo supert! Eller?